DIJKO BLOG

Dijko installatietechniek blog

Kabinet stopt met norm voor hybride warmtepompen: wat betekent dit voor jou?

Onlangs heeft het kabinet aangekondigd dat de geplande normering van hybride warmtepompen niet doorgaat. Dit besluit komt als een verrassing, aangezien de norm huishoudens vanaf 2026 zou verplichten om bij het vervangen van hun cv-ketel te kiezen voor een hybride warmtepomp. Minister Hugo de Jonge benadrukt echter dat de verduurzaming van woningen nog steeds een prioriteit blijft.

Wat betekent dit voor huiseigenaren?

Het wegvallen van deze norm biedt meer flexibiliteit voor huiseigenaren. U bent nu niet verplicht om bij vervanging van je ketel te kiezen voor een hybride warmtepomp, maar er zijn nog steeds vele voordelen aan het overwegen van duurzame verwarmingsoplossingen. Denk aan lagere energiekosten, een verminderde CO2-uitstoot en een verhoogd wooncomfort.

De rol van DIJKO Installatietechniek

Bij DIJKO Installatietechniek Leeuwarden staan we klaar om u te helpen navigeren door deze veranderingen. Onze vakmensen kunnen je adviseren over de beste duurzame verwarmingsoplossingen voor uw situatie, of dat nu een hybride warmtepomp, een volledig elektrische warmtepomp of een andere energiezuinige optie is.

Wat zijn de alternatieven?

Hoewel de normering wegvalt, blijft de vraag naar verduurzaming bestaan. Hier zijn enkele alternatieven die je kunt overwegen:

  • Volledig elektrische warmtepompen: Deze zijn ideaal voor nieuwbouwwoningen en goed geïsoleerde huizen.
  • Zonneboilers: Voor het opwekken van warm water met behulp van zonne-energie.
  • Isolatiemaatregelen: Denk aan dak-, muur- en vloerisolatie om het energieverbruik te verminderen.

Advies op maat

Bij DIJKO Installatietechniek bieden we advies op maat om u te helpen de beste keuze te maken voor uw woning en situatie. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.